Bloemendaal opnieuw kampioen na spannende wedstrijd tegen HGC – Hockey – Wedstrijd deel 1

Bloemendaal – Hockeyclub Bloemendaal is afgelopen zaterdag opnieuw kampioen geworden na een zeer spannende wedstrijd tegen HGC uit Wassenaar. In de eerste helft scoorde beide teams en kwam de tussenstand op 1-1 te staan. Aan het begin van de tweede helft scoorde Bloemendaal al weer opnieuw snel door een strafcorner maar volgde in korte tijd een doelpunt van de tegenpartij.

Door een ongelukkige botsing met een tegenspeler moest Ronald Brouwer (Bloemendaal) het veld verlaten met een blessure. Vlak voor het einde leek Bloemendaal de wedstrijd te gaan winnen door een nieuw doelpunt. Ondanks het gejuich van het grote publiek werd het doelpunt door de scheidsrechters afgekeurt tot grote verbazing van de spelers.

De eindstand eindigde in 2-2, wat betekende dat er een verlening moest komen. Ook in de verlening waren beide partijen nog even sterk en was er nog geen winnaar. De winnaar moest bepaald worden door een serie strafballen, waarbij in eerste instantie ook hier beide teams gelijk opgingen. Uiteindelijk wist Bloemendaal het winnende doelpunt te scoren, wat er toe leidde dat er een mega feest los barste.

Na ontvangst van de schaal en beker is er nog geruime tijd gefeest in het clubhuis en op het hockeyveld.