Fietser ernstig gewond bij aanrijding met busje in Beverwijk

 

Beverwijk – Een fietser is zondagavond ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een busje. Het ongeval vond rond kwart voor zes plaats op de Westelijke Randweg, ter hoogte van de Wenckebachstraat. Door nog onbekende oorzaak werd de fietser, een 21-jarige Beverwijker, bij de stoplichten door het busje geschept.

De fietser kwam op het voorruit terecht en kwam samen met het busje pas enkele tientallen meters na de kruising tot stilstand. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, rukte direct uit om hulp te verlenen aan de ernstig gewonde man.

Het slachtoffer is na de eerste zorg in kritieke toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. De Westelijke Randweg was hierdoor geruime tijd afgesloten voor het verkeer.