Auto te water langs Bennebroekerdijk Cruquius

 

Cruquius – De bestuurder van een auto is dinsdagmiddag met zijn auto te water geraakt langs de Bennebroekerdijk in de Cruquius. Om even voor een uur reed de bestuurder in de richting van Zwaanshoek toen het mis ging en met zijn auto in het water belandde. De man wist zelf uit zijn auto te klimmen en aan de andere kant van de Ringvaart op de kant te komen.

Een brandweerduiker is vanaf de Bennebroekerdijk naar de overkant gezwommen om de man hulp te verlenen. Hij is samen met het slachtoffer richting de Glipperdreef gelopen waar een ambulance de man stond op te wachten.

De brandweer heeft het bergingsbedrijf vervolgens geassisteerd om de auto uit het water te takelen. De Bennebroekerdijk was door het incident bijna twee uur afgesloten voor het verkeer.