Pizzakoerier ziet vrouw op zebrapad over het hoofd Zijlweg Haarlem

 

Haarlem – Een voetgangster is maandagavond op het zebrapad op de Zijlweg aangereden door een pizzakoerier. De vrouw stak om even voor half negen ter hoogte van de Julianalaan het zebrapad op de Zijlweg over. De pizzakoerier zag haar echter over het hoofd, en reed de vrouw aan.

Ambulance en politie rukte uit om hulp te verlenen. De voetgangster raakte door de aanrijding gewond en is na de eerste zorg per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De pizzakoerier kwam er met wat schaafwonden van af, en is meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

Omdat de verwondingen van de voetgangster ernstig leken, is de VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. Het overige verkeer kon het ongeval langzaam passeren.