Brand in schoorsteen in Heemstede; brandweer glijdt bijna de sloot in

 

Heemstede – De brandweer is dinsdagavond op kerstavond uitgerukt naar de Manpadslaan in Heemstede. Rond half zes kwam de melding binnen dat er in de schoorsteen brand was ontstaan, waarop de brandweer uitrukte. De brandweerlieden hebben het brandende materiaal in een ijzeren bak naar buiten gebracht waar het geblust werd.

Omdat er met een hoogwerker de schoorsteen vanaf het dak nog geïnspecteerd moest worden, werd in het smalle straatje de andere brandweerwagen weggereden om plaats te maken voor de hoogwerker. Bij het keren ging het echter mis, en gleed de brandweerwagen van de weg richting de sloot.

Een derde brandweerwagen werd daarop gealarmeerd om de andere brandweerwagen uit de sloot te trekken. Om het gewicht van de wagen te verminderen is eerst al het bluswater uit de wagen gehaald.

Met een stevige kabel en een paar spanbanden is de wagen vervolgens heel voorzichtig weer de weg opgetrokken.

De bewoners hebben van de brandweer een stookverbod opgelegd gekregen, en zullen de schoorsteen eerst grondig moeten laten schoonmaken.