Motorrijder overleden bij ernstig ongeval op de A9 bij Zwanenburg

 

Zwanenburg – Een motorrijder is zaterdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A9. Rond half zes ging het voor het Rottepolderplein bij de afslag richting Zwanenburg mis, en kwam de motorrijder hard in botsing met een auto. De motorrijder kwam daardoor ten val, en raakte ernstig gewond.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukte uit om hulp te verlenen. De motorrijder is op de snelweg gereanimeerd, en even later met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de motorrijder even later aan zijn verwondingen overleden.

De traumahelikopter landde midden op de snelweg, waardoor de snelweg richting Alkmaar afgesloten werd voor al het verkeer. Dit zorgde voor lange files.

De Verkeers Ongevallen Analyse(VOA) is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval.