Voetganger ernstig gewond na aanrijding op zebrapad

 

Haarlem – Een voetganger is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Rond kwart over vier wilde de man via het zebrapad de Westergracht oversteken. Een automobiliste zag de man over het hoofd en reed het slachtoffer aan. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen in actie om hulp te verlenen.

Ambulancebroeders hebben het slachtoffer eerste hulp verleend. Na de eerste zorg is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse gekomen om alle sporen vast te leggen en de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen. Hierdoor was de Westergracht tussen Leidsevaart en het Menno Simonszplein geheel afgesloten voor het verkeer.