Start berging gecrasht vliegtuig

 

SCHIPHOL – Het vliegtuig dat sinds twee weken in een weiland ligt wordt deze week opgeruimd. Woensdagmiddag is het voorste deel van het vliegtuig, de cockpit, klaar gemaakt om te bergen en hebben onderzoekers de onderkant van de cockpit onderzocht. De komende dagen zal de rest van het vliegtuig op dezelfde manier klaar gemaakt worden voor transport.

Op zondag zullen alle onderdelen, als het weer niet tegen zit en het onderzoek dat ter plekke moet worden uitgevoerd volledig afgerond is, tegelijkertijd worden vervoerd naar een loods om daar de rest van het onderzoek te kunnen voltooien.

Als het vliegtuig van het weiland is geborgen zal het weiland nog volledig onderzocht moeten worden of er (kleine) vliegtuigonderdelen liggen, en zal de grond schoon gemaakt moeten worden om alle milieuonvriendelijke vloeistoffen eruit te halen.

Zie ook:
Romp gecrasht vliegtuig ook klaar voor vervoer
Negen doden en vele gewonden bij vliegtuigramp nabij Schiphol