29e editie Bevrijdingspop in Haarlem

 

Haarlem – Bevrijdingspop in Haarlem trok dinsdag ondanks een regenachtig begin ongeveer 150.000 bezoekers en dat is volgens de organisatie evenveel als voorgaande jaren. Dit oudste bevrijdingsfestival van Nederland beleefde dinsdag editie 29. Grote publiekstrekkers in het park Haarlemmerhout waren Guus Meeuwis, Wouter Hamel en Gabriella Cilmi.

Mede dankzij een keur aan topbands en -artiesten uit eigen land stonden er vroeg in de middag al enkele rijen dik voor het grote Houtpodium. Na John Doe’s Revenge, de winnaar van de Rob Acda Award 2009, kwamen veel mensen af op het speciale optreden van Lucky Fonz III. De charmante singer-songwriter had speciaal voor 5 mei een strijkerskwartet meegenomen: His Lucky Orchestra. Daarna was het de beurt aan Roosbeef.

Even na 18.00 uur is op het Vlooienveld in de Haarlemmerhout het traditionele Bevrijdingsvuur ontstoken.

Het vuur werd ditmaal door de stichting Haarlem-Mutare vanuit Wageningen naar Haarlem gehaald. Eenvoudig was de toch al lastige estafettetocht niet. “Ook vannacht regende het”, aldus judoka Elco van der Geest namens de stichting. De Haarlemmer toonde zich op het Bevrijdingspop-podium dan ook een trots en tevreden man omdat de klus was geklaard. Kort daarop werd het vuur midden op het veld ontstoken.

Het spits werd afgebeten door rapper Typhoon, dit jaar een Ambassadeur van de Vrijheid, die per helikopter de verschillende bevrijdingsfestivals bezocht.

Tekst: bevrijdingspop.nl