Brommobiel rijdt door rood en botst tegen verkeerspaal na uitwijkmanoeuvre

 

Haarlem – Een scholier en de bestuurder van een brommobiel zijn vrijdagmiddag bijna met elkaar in botsing gekomen. Rond kwart voor twee fietste de scholier over de Leidsevaart en wilde linksaf de Westergracht oprijden. Op dat zelfde moment reed de bestuurder van de brommobiel rechtdoor over de Leidsevaart, door het rode verkeerslicht. De man zag dat de scholier linksaf wilde slaan, schrok hiervan, en botste uiteindelijk tegen een verkeerspaal aan.

De scholier raakte hierdoor niet gewond, en kwam er met de schrik van af. De bestuurder van de brommobiel had door de botsing met het verkeerspaaltje wel hulp nodig van de ambulancebroeders, maar kon al niet veel later zelf zijn brommobiel uitstappen.

De man is vervolgens nog in de ambulance gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg. De scholier kon ook zijn weg weer vervolgen.