Boot Reddingsbrigade Bloemendaal omgeslagen: 63–jarig gemeenteraadslid overleden

 

Bloemendaal – Rond 18.30 uur kreeg de meldkamer de melding dat een boot van de Reddingsbrigade Bloemendaal was omgeslagen in zee, in het deel gelegen tussen de Kop van de Zeeweg en Parnassia. Aan boord van deze boot bevonden zich op dat moment zes personen; twee medewerkers van de Reddingsbrigade en vier raadsleden van de gemeente Bloemendaal. Al deze zes personen raakten te water.

In eerste instantie leken slechts twee personen licht gewond te zijn. Tijdens de direct ingestelde reddingsactie van medewerkers van de Reddingsbrigade Bloemendaal en de te hulp gesnelde Reddingsbrigade Zandvoort, bleek echter een van de gasten gezondheidsproblemen te krijgen. Deze man werd ter plekke gereanimeerd door medewerkers van de Reddingsbrigades Zandvoort en Bloemendaal. De reanimatie werd overgenomen door het mobiel medisch team van de ter plaatse gekomen traumahelikopter.

De man, een 63–jarig gemeenteraadslid en inwoner van Bloemendaal, overleed helaas op het strand. Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) onderzoekt met Politie Kennemerland de toedracht van het ongeval.