Auto op z’n kant na rempoging met handrem in Wilhelminastraat

 

Haarlem – Op de Wilhelminastraat in het centrum van Haarlem is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto op z’n kant terecht gekomen. Rond kwart over een reden de twee inzittenden in de richting van de Stadsschouwburg. Zo’n honderd meter voor de kruising trok de bestuurder aan zijn handrem. Gezien de snelheid waarmee hij reed stonden de remsporen tientallen meters over het wegdek.

Net voor de kruising raakte de bestuurder met z’n wielen de middenberm waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto kwam vervolgens op z’n zijkant terecht.

De twee inzittenden zijn door het ambulancepersoneel gecontroleerd maar raakte niet dermate gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis moesten voor verdere zorg. De politie heeft van diverse getuigen hun verklaring opgenomen.

Een bergingsauto heeft de beschadigde auto later op de avond weggesleept.