Grote brand in Bouwkeet nabij tankstation

 

Haarlem – Een grote zwarte rookwolk heeft maandagmiddag rond half vier over een gedeelte van Haarlem getrokken. Een bouwkeet aan de Leidsevaart, bij een tankstation, stond volledig in de brand. Om even voor half vier werden de brandweer en politie gealarmeerd dat er rook uit het gebouw kwam, en dat even daarvoor twee jongens van rond de 16 jaar, uit de bouwkeet kwamen. Bij de aankomst van de brandweer sloeg het vuur al volledig uit de bouwkeet.

De bevelvoerder van de brandweer besloot om de brand op te schalen naar een ‘middelbrand’, vanwege het gevaar ivm het naast gelegen tankstation. De brandweer uit Velsen-Zuid moest ook naar Haarlem komen, om met een speciale schuim-bluswagen paraat te staan voor het geval dat het uit de hand zou lopen en het tankstation ook gevaar zou oplopen.

Na ruim een kwartier had de brandweer de brand onder controle, en waren de grote zwarte rookwolken verdwenen. Brandstichting is zeer vermoedelijk de oorzaak, maar de exacte oorzaak moet nog uit het onderzoek blijken.