Grote strijd om voetbalplaatjes voor Albert Heijn

 

Haarlem – Vele kinderen zijn helemaal weg van de nieuwe actie van de landelijke supermarkt Albert Heijn. De actie waarbij voetbalplaatjes verzameld moeten worden slaat goed aan bij kinderen. Bij een filiaal in Haarlem, aan de Spoorwegstraat, is komende zaterdag zelfs een voetbalplaatjes-ruildag georganiseerd om zo veel mogelijk verschillende plaatjes te scoren.

Veel kinderen staan nu al voor de Albert Heijn om aan winkelende mensen de voetbalplaatjes te vragen en willen dat hun ouders de boodschappen bij de Albert Heijn doen. Afgelopen week is vanwege de enorme drukte voor de ingang door de Albert Heijn dranghekken voor de ingang geplaatst om daar de kinderen achter te houden zodat de ingang voor de klanten vrij blijft. Deze woensdagmiddag stond het ook vol met kinderen voor de deur. Zelfs voordat de mensen hun boodschappen hadden gedaan werd er al gevraagd of ze de voetbalplaatjes wilden bewaren. Helaas lukte dat niet bij iedereen, aangezien sommige mensen de kaartjes zelf bewaarden voor hun (klein)kinderen.
Bij de mensen die de voetbalplaatjes zelf niet hoefden, werden de kaartjes eerlijk verdeeld, of het hele pakje in de lucht gegooid wat soms tot een flinke duikpartij op de grond leidde en zo af en toe met een flinke schaafwond er van af kwam.

Met dikke stapels gingen de kinderen aan het einde van de middag terug naar huis, om vervolgens alles uit te zoeken en zo nodig kaarten klaar te leggen welke geruild moeten worden.

Komende zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur is aan de Spoorwegstraat 1 in Haarlem de eerste voetbalplaatjes ruilmiddag.