Keuken volledig uitgebrand, woning veel rookschade

 

Haarlem – Een keuken is donderdagmiddag in een woning aan de Bisschop Callierstraat in Haarlem volledig uitgebrand. Om even over vier uur werd de brandweer gealarmeerd voor de woningbrand. Volgens de standaardprocedure werd er uitgerukt met twee tankautospuiten, een ladderwagen en de OvD. In de woning bleek er brand te zijn ontstaan in de keuken, op het moment dat de bewoners niet thuis waren.

Het hele huis stond in korte tijd vol met rook, wat zich onder andere via de dakkapel naar buiten wist te brengen. Het gevolg was dat in de hele buurt een branderige lucht was te ruiken.

De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de woning grote schade opliep. Het plafond in de keuken is volledig gesloopt en kwam met brokken naar beneden om er voor te zorgen dat het vuur helemaal uit was.