Kleine Houtstraat in Haarlem wint NLstreets Awards

 

Haarlem – Het bleek een ware nek-aan-nekrace met de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden, maar uiteindelijk gingen de meeste stemmen tijdens de NLstreets Awards naar de Haarlemse Kleine Houtstraat. Daarmee is de straat uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland! Afgelopen weekend is dit gevierd en heeft burgemeester Bernt Schneiders de prijs in ontvangst genomen.

De gehele dag was er van alles te doen in de leukste winkelstraat van Nederland: muziek, steltlopers, ballonnen, hapjes en drankjes en flinke kortingen in de winkels. De shopguides van NLstreets stonden op Station Haarlem klaar om het winkelende publiek wat per trein kwam naar de Kleine Houtsraat te leiden.

NLstreets nomineerde eind vorig jaar ruim zestig winkelstraten verspreid over Nederland. Criteria hierbij waren ondermeer de diversiteit van het winkelaanbod, de sfeer en uitstraling van de straat, maar vooral ook de aanwezigheid van veel zelfstandige ondernemers. Het eindoordeel liet NLstreets over aan het publiek. Na een nek aan nek race met de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden mag de Kleine Houtstraat in Haarlem zich nu een jaarlang officieel de leukste winkelstraat van Nederland noemen.