Duizenden bekeuringen op A208 door te hard rijden

 

Santpoort-Noord – Vele automobilisten en motorrijders zijn de afgelopen twee dagen flink bekeurd op de A208, net even voorbij Haarlem. Wegens vorstschade aan het wegdek geldt er sinds enkele weken een maximumsnelheid van 70 km/uur. Tijdens een controle op dinsdagavond reden er van de 1595 passanten 1009 te hard. Twee van de bestuurders maakten het dinsdagavond wel helemaal te gek, en reden met 179 en 198 km/uur in plaats van de normale toegestane snelheid van 100 km/uur.

Vanwege de enorm vele snelheidsovertredingen heeft de politie woensdagavond ook besloten om op snelheid te gaan controleren. Aan het begin van de controle, rond 19:45 uur was het meteen raak. Een motorrijder, een 25-jarige Beverwijker, reed meteen met een snelheid van 187 km/uur voorbij. De A208 schijnt voor de motorrijder een dagelijkse route te zijn geweest, want de dag ervoor was de motorrijder ook al degene die met de hoogste snelheid van 198 km/uur er voorbij reed.

Politieagenten zijn de motorrijder achterna gegaan en hebben hem in de buurt van de Velsertunnel aangehouden. Zijn rijbewijs is door de agenten direct ingevorderd, en ook de motor mocht worden ingeleverd bij de politie. De officier van justitie zal bepalen hoe lang de snelheidsduivel zijn rijbewijs en motor kwijt is, en kan daarnaast op een fikse boete rekenen.