Romp gecrasht vliegtuig ook klaar voor vervoer

 

Schiphol – De romp van het inmiddels ruim twee weken geleden gecrashte vliegtuig, is vrijdagmiddag met een hijskraan op een trailer gelegd om komende zondag te vervoeren. Vanaf deze week is men druk bezig om het vliegtuig klaar te maken voor transport. Maandag en dinsdag werden er de voorbereidingen getroffen, en vanaf woensdag is men begonnen met de stukken van het vliegtuig stuk-voor-stuk omhoog aan het hijsen en na het onderzoek aan de onderkant van het stuk vliegtuig op een trailer gelegd.

De bedoeling is dat komende zondag alle vliegtuigonderdelen in een keer over de weg naar een loods worden gebracht, om zo het verkeer zo min mogelijk te hinderen.

Zaterdag zal het laatste deel van het vliegtuig, de staart, uit het weiland worden gehaald waar vrijdagmiddag al de nodige voorbereiden ervoor zijn getroffen.

Zie ook:
Start berging gecrasht vliegtuig
Negen doden en vele gewonden bij vliegtuigramp nabij Schiphol