Schade bij Haarlems Draaiorgelmuseum door brand bij buren

 

Haarlem – Een brandje in de Waardepolder heeft zondagavond voor de nodige overlast gezorgd. Om even over tien uur werd de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand in een loods aan de Kuppersweg, waar het Haarlemse Draaiorgelmuseum gevestigd zit. Nadat de brandweer de toegangsdeur had geopend werd er in de loods rook waargenomen, maar geen vuur.

Bij nader onderzoek bleek dat de brand in de naast gelegen loods woede, en dat door de rook welke ondertussen al bij het draaiorgelmuseum naar binnen was gekomen het brandalarm daar afging.

Bij de brand in de naastgelegen loods waar een staalbouw bedrijf gevestigd zit werden al snel gevaarlijke stoffen gemeten welke vrijkwamen bij de brand. De omgeving is hierdoor door de politie verder afgezet, en het verkeer mocht het gebied waar de loods zich bevond niet meer in.
De brandweer heeft de brand snel weten te blussen, en kon zo ergere schade voorkomen. Dankzij het goed werkende brandalarm bij het draaiorgelmuseum kon ook daar flinke schade worden voorkomen, maar toch zijn enkele instrumenten met roet- en rook schade beschadigd.