Booster Maxxx blijft enkele minuten hangen

 

Haarlem – De spiksplinter nieuwe kermisattractie welke pas sinds woensdagmiddag voor het eerst in gebruik is genomen heeft in de avond al voor de nodige onrust gezorgd. Om even na negen uur trad de beveiliging van de attractie in werking en stopte de ‘arm’ met draaien. Op dat moment zaten er op 56 meter hoogte acht personen in de stoelen, en bevonden zich enkele meters boven de grond ook nog eens acht personen.

Medewerkers van de Booster Maxxx gingen haastig opzoek naar de oorzaak, welke na een kleine tien minuten gevonden werd. Een sensor gaf aan dat een stoeltje niet ver genoeg dicht zat wat kwam door een iets te dikke vrouw welke in de attractie zat. De attractie schoot daardoor in de beveiligingsstand na enkele keren rond te zijn geweest.

Nadat de elektronica gereset was konden de inzittende, waarvan enkele erg geëmotioneerd waren, de attractie veilig verlaten en kregen hun geld terug voor de onprettige momenten die ze hadden meegemaakt.