Moeizame start Red Sea Challenge

 

Zandvoort – Op het strand van Zandvoort bij Beach Club Riche zijn zaterdagochtend de deelnemers van de tweede editie van de Red Sea Challenge vertrokken met hun opgepimte auto’s. Vanaf het tropisch koude strand namen ruim 40 Challengers een sprintje richting de Noordzee. Met het slib nog tussen hun tenen sturen ze in krap 2 weken hun bolides naar het Midden Oosten.

Naast het draaiende houden van hun oude bolides is de Red Sea Challenge pas geslaagd wanneer iedereen een duik heeft genomen in de 5 plassen die de deelnemers onderweg tegenkomen, te beginnen met een duik in de Noordzee, het inmiddels befaamde startschot van de Red Sea Challenge.

Aan het begin van de ochtend verzamelden de teams zich op het strand waar zij hun laatste briefing en het roadbook overhandigd kregen. Rond 11:00 uur begon het met een duik in de Noordzee, wat met dit weer niet bepaalt warm aanvoelde. Hierna was het de bedoeling om in de auto’s te stappen en met ze allen richting Duitsland moesten gaan rijden.

Nog voordat men het strand af was waren de eerste problemen er al. Bijna alle auto’s zaten in het zand vast en konden er niet op eigen kracht uitkomen. Nu leek dit probleem snel opgelost te zijn door er een andere auto voor te zetten en met ze allen de auto van achter te duwen. Dit leverde weinig succes op en werd er een andere oplossing gezocht.

Een grote strandauto van de Reddingsbrigade leek de oplossing te zijn. De eerste auto kwam met behulp van de Reddingsbrigade al snel het strand af en kon bovenaan de boulevard wachten op de rest. Bij de volgende auto had de Reddingsbrigade wat meer moeite. Ook kwam de strandauto nu niet meer vooruit met de auto welke er met een sleeptouw aan vast zat. Na vele pogingen met duwen, zand graven, het spoor voor de auto’s goed maken bleek ook dit geen succes te zijn.

De werkende oplossing was een grote Caterpillar welke al een stuk verder op het strand bezig was met andere werkzaamheden. Een sleeptouw achter de Caterpillar waar een auto aan vast zat, én een auto welke werd voortgeduwd door de Caterpillar waren op deze manier snel van het strand af. Nadat dit zich nog een paar keer herhaald heeft, waren na een ruime tijd dan toch alle auto’s van het strand en kon de reis beginnen!