Politie bekogeld met eieren bij verkeersongeval

 

Haarlem – De politie is dinsdagavond door twee jongeren bekogeld met eieren tijdens de afhandeling van een verkeersongeval. Om even voor zeven uur reed een brommer frontaal op een afslaande auto op de Leidsevaart in Haarlem. De automobilist sloeg linksaf de Oranjestraat in maar een met hoge snelheid rijdende scooterrijder passeerde op dat zelfde moment ook de kruising. Een remspoor van enkele meters was er na afloop zichtbaar van de scooter.

Ambulancepersoneel heeft de scooterrijder ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld en meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De Verkeers Ongevallen Analyse dienst van de politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan en alle sporen vastgelegd op de foto. Tijdens het onderzoek werd er plotseling een ei gegooid richting de agenten. Het ei miste het doel en kwam op de scooter en het wegdek terecht. Agenten zijn direct een achtervolging gestart naar de ‘ei gooiers’ maar dachten in eerste instantie te kunnen ontkomen aan de politie.

Op aanwijzingen van getuige welke gezien had wie het ei gooiden stond de politie niet veel later voor de deur bij de daders. De daders van het gegooide ei hebben zich tegen de politie moeten verantwoorden en krijgen mogelijk een toepasselijke straf.