Zeer gespannen sfeer na aangestoken motorbrand

 

Haarlem – In de Van Keulenstraat heeft zaterdagavond een gespannen sfeer gehangen nadat een motor welke tegen een huis aan stond in de brand is gestoken. Volgens een ooggetuige liep een man rond 22:30 uur langs de motor en gooide er een brandend voorwerp tegen aan. Niet veel later stond de hele motor in de brand, en richtte de vlammen ook grote schade aan de voorgevel van de woning aan.

Volgens de bewoners van het pand waar de brandende motor tegenaan stond en enkele buurtbewoners was de brand een gevolg van een stevig conflict wat al geruime tijd tussen hen en een andere partij speelt. Een aantal weken geleden is besloten dat een van de twee partijen het huis uit moet, en elders een woning moet zoeken.

De kinderen welke samen met hun moeder in het huis wonen waren hevig ontdaan door de brand en wilden zo snel mogelijk naar de vermoedelijke brandstichter toe. De vele politieagenten welke snel waren toegesneld konden dit voorkomen en konden de moeder en kinderen langzaam tot rust brengen.

Na geruime tijd leek het weer rustiger te worden, ondanks de gespannen sfeer welke nog steeds aanwezig was in de straat en er al weer een aantal politiewagens weg waren, barste er weer even paniek los. De moeder viel plotseling neer op straat en was even helemaal weg. Paniek, schrikkende reacties en gillende mensen waren hiervan het gevolg. Na een korte tijd kwam de moeder weer bij, en kreeg direct suikerklontjes toegediend van haar kinderen, omdat volgens de kinderen een tekort aan suiker de oorzaak was.

Ambulancepersoneel welke ook direct door de nog aanwezige politieagenten was opgeroepen heeft de vrouw in de ambulance volledig gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis en mocht er na en half uur weer uit.

Getuigen die iets hebben gezien wat in verband kan worden gebracht met de brand worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.