Brandweer dooft vuur in brandende zeecontainer

 

Haarlem – De brandweer en politie zijn donderdagavond enige tijd bezig geweest met een zeecontainer welke momenteel op De Bazellaan in Haarlem-Oost staat. Bewoners van de flat zagen rond half negen plotseling rookpluimen uit de container komen en alarmeerden hierop direct de brandweer. Voordat de brand geblust kon worden moest er eerst met moeite de toegangsdeuren geopend worden.

De brandweer heeft uiteindelijk met behulp van een slijptol en een hydraulische spreider het slot van de container open weten te krijgen. Met een strategische inzet werd de brand in de container geblust, en kon worden voorkomen dat de vlammen uit de container sloegen.

Nadat de brand geblust was werd er een gasfles en een jerrycan met brandstof veilig gesteld en werden de overige spullen in de container nog nageblust om er zo voor te zorgen dat het vuur volledig gedoofd was.