Geparkeerde auto volledig uitgebrand

 

Haarlem – Ondanks de zeven aanhoudingen die de politie afgelopen maand heeft verricht naar aanleiding van een onderzoek waarvan vier personen bekend hebben voertuigen in de brand te hebben gestoken, is er in de nacht van woensdag op donderdag toch weer een geparkeerde auto uitgebrand. De auto stond in de Wilhelminastraat geparkeerd en vatte kort na middernacht vlam. De eigenaresse van de auto was op dat moment op bezoek bij familie.

Volgens een getuige liepen er twee jongens langs de auto en gooiden een brandend voorwerp naar binnen. Niet veel later stond de hele auto al geheel in de fik, en kon de toegesnelde brandweer weinig meer redden van de auto. De brandweer heeft de brandende auto geblust en heeft daarna samen met de politie onderzocht of er nog sporen aanwezig waren van brandstichting.

Een bergingsauto heeft de uitgebrande auto later in de nacht weggesleept. De schade aan de naast gelegen auto’s is beperkt gebleven.
De eigenaresse van de auto is samen met haar baby door de politie terug naar huis gebracht.