Brandweer redt eenzame sleutels uit hoge boom

 

Haarlem – De Haarlemse brandweer is al heel wat gewend met allerlei niet-dagelijkse meldingen die ze krijgen. Afgelopen zondagmiddag werd de brandweer gevraagd of ze een sleutelbos welke hoog in een boom aan een keykoord vast zat uit de boom wilde redden, wat de kinderen na vele pogingen met een bal en andere voorwerpen in de boom te gooien niet gelukt was.

Zo vriendelijk als de brandweer is gingen twee brandweermannen op stap met de ladderwagen om de sleutels uit de boom te redden. Wat voor de spelende kinderen een onmogelijke klus leek te zijn, bleek voor de brandweer een simpele klus. Binnen enkele minuten zat een brandweerman hoog in de lucht en had de sleutels al snel bevrijd uit de hoge boom.

Na een luid applaus en gejuich van de kinderen kwam de brandweerman, met de sleutels, weer terug naar beneden en gaf de sleutels aan een blij kind terug.

Nadat nog even de zwaailichten werden aangezet keerde de brandweermannen weer terug naar de kazerne om op het echte werk te wachten.