Grote brand op camping in Vogelenzang

 

Vogelenzang – Op camping Vogelenzang aan de Tweede Doodweg in Vogelenzang heeft donderdagmiddag een grote brand gewoed. Om even over half drie kwam bij de Heemsteedse brandweer de melding binnen dat er een klein voertuig in de brand zou staan. Al snel werden er vele meerdere brandweervoertuigen opgeroepen omdat duidelijk werd dat er heel wat meer in de brand stond.

De grote rookwolken welke door de brand veroorzaakt werden waren al vanaf grote afstand te zien. Nieuwsgierige mensen kwamen hierdoor ook massaal op de brand af, maar werden door de politie op grote afstand gehouden.

Bij aankomst van de brandweer stonden er verschillende houten chalets in de brand, en vonden er verschillende explosies plaats door gasflessen welke in en naast de chalets stonden. De brandweer heeft de grote brand met veel schuim geprobeerd te blussen, wat na verloop van tijd lukte.

Waardoor de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, maar mogelijk is de brand een gevolg van werkzaamheden welke op de camping werden uitgevoerd. Bij de brand is een persoon door het ambulancepersoneel gecontroleerd, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis voor verdere zorg.