Huis met rietendak volledig afgebrand Aerdenhout

 

Aerdenhout – Aan het einde van de ochtend is dinsdag een woning totaal verwoest door een brand. De brand ontstond in het rieten dak van de woning. Al snel stond het hele dak in de fik en werd er door de brandweer groots opgeschaald. Vanwege de grote rookontwikkeling welke over de buurt heen dreef werd onder andere een aanliggende school ontruimd.

De vele aanrijdende brandweerwagens zorgde voor veel bekijks bij de brand. De politie heeft de omgeving afgezet om de hulpdiensten hun werk goed te kunnen laten uitvoeren.

Om voldoende water te hebben heeft de brandweer met een speciale ‘slangenwagen’ een slang tot aan de Leidsevaart uitgerold. Mede hierdoor ontstond een grote verkeerschaos omdat de weg hiervoor afgesloten moest worden en het vele verkeer wat naar het zonnige Zandvoort onderweg was in de file kwam te staan.

Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt, wel heeft vermoedelijk een kat de brand niet overleefd.