Jongen valt enkele meters van dak na stunt in Velserbroek

 

Velserbroek – Een jongen is zondagavond om even over half zeven gewond geraakt nadat hij op het dak van een woning aan de Westbroekerweg een sprong wilde maken naar een andere woning. Tussen de twee woningen in zat een steeg waar de jongen over heen wilde springen, maar dat ging niet helemaal goed. De jongen viel vervolgens enkele meters naar beneden en kwam op de grond terecht.

Toegesnelde hulpverleners hebben de jongen verzorgd aan zijn verwondingen. Het personeel van een traumahelikopter uit Amsterdam is eveneens ook ter plaatse gekomen om medische zorg aan de jongen te verlenen.

Volgens ooggetuigen was de jongen op het dak bezig met een skateboard. Of bij de sprong tussen de twee huizen het skateboard ook betrokken was is niet bekend.

Na een ruim half uur is de jongen per ambulance onder begeleiding van de arts van de traumahelikopter met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Amsterdam. De verwondingen van de jongen bleken gelukkig mee te vallen, en heeft bij de val een gebroken been en pols opgelopen.

Tijdens het incident kwamen veel buurtbewoners poolshoogte nemen. Bij het vertrek van de traumahelikopter stond het gehele park vol met vele nieuwsgierige mensen die naar de vertrekkende traumahelikopter kwamen kijken.