Minister Ter Horst opent nieuwe meldkamer regio Kennemerland

 

Haarlem РWoensdagmiddag 10 juni heeft minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties officieel het Meld- Informatie- en Coördinatiecentrum Kennemerland (MICK) aan de Zijlweg in Haarlem geopend. In het MICK zijn de meldkamers van politie, brandweer en ambulancedienst van de regio Kennemerland bij elkaar samengevoegd.

Het MICK is daarmee de spin-in-het-web in de hulpverlening bij ongevallen en calamiteiten in de regio Kennemerland. Het MICK is gevestigd in een nieuw gebouw wat sinds een half jaar in gebruik is. De bouw heeft anderhalf jaar geduurd.

In het nieuwe pand zijn verder het Veiligheidsbureau en het Regionaal Crisiscentrum (RCC) ondergebracht. Het Veiligheidsbureau is belast met de multidisciplinaire voorbereiding op rampenbestrijding en crisisbeheersing. Het RCC is de ruimte die wordt gebruikt voor de operationele en bestuurlijke crisisteams die leiding geven aan een grootschalig optreden tijdens crises en rampen.

Minister Ter Horst werd ontvangen door burgemeester Weterings van Haarlemmermeer als voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland en burgemeester Schneiders van Haarlem als voorzitter van het Regionaal College van Politie Kennemerland. Na het ontvangst ging de minister in gesprek met medewerkers van de verschillende diensten die actief zijn geweest bij de poldercrash. Daarna kreeg de minster een rondleiding door het gebouw.