Film: Opendag brandweer Heemstede / Bennebroek

 

Heemstede – De brandweer van Heemstede en Bennebroek hebben zaterdag 6 juni de jaarlijkse opendag bij de kazerne van de Heemsteede brandweer gehouden. De gehele dag door waren er voor de bezoekers verschillende activiteiten te doen, zoals een brand blussen, met de hoogwerker mee omhoog en konden er aan de hulpverleners allerlei vragen worden gesteld.

Naast de brandweer stonden ook de ambulancedienst, de politie en de reddingsbrigade met een informatiestand in de kazerne om aan de bezoekers informatie over hun taken te vertellen.

Tijdens de opendag hield de brandweer een aantal demonstraties waarbij onder andere het gevolg van de vlam in de pan te zien was als je het met water blust, het blussen van een auto en hoe een slachtoffer op een veilige manier uit de auto wordt gehaald na een ongeval. Daarnaast hield ook de leden van de jeugdbrandweer een aantal demonstraties en konden kinderen zich voor de jeugdbrandweer opgeven.