Sam Saxton verkozen tot beste muzikale scholier

 

Haarlem – In het Patronaat hebben woensdagavond twaalf scholieren gestreden om als winnaar of winnares uit de finale te komen van de categorie eigentijdse muziek – Solisten, georganiseerd door HIT Haarlem. De twaalf groepen die optraden waren in voorrondes op hun eigen school als beste gekozen uit de deelnemende deelnemers en mochten deze avond strijden tegen de andere scholen.

Rond acht uur zat de gehele zaal vol en begonnen de eerste optredens. Ondanks de zenuwen welke bij de meeste kandidaten zichtbaar waren verliepen alle optredens helemaal goed, wat te merken was aan het publiek wat luid applaudisseerden na afloop.

Na flink overleg door de vakjury heeft uiteindelijk Sam Saxton van het Kennemer Lyceum uit Overveen de felle strijd gewonnen en mocht het feest afsluiten met nog een laatste eigen optreden. Wethouder Maarten Divendal was bij de prijsuitreiking aanwezig.