Twee jongens gewond bij ongeval met scooter

 

Haarlem – Op de Leidsevaart zijn donderdagavond twee 18-jarige jongens gewond geraakt nadat ze met een scooter gevallen zijn. De bestuurder van de scooter was volgens de politie aan het praten met een fietser op het naastgelegen fietspad, en lette vervolgens niet op de weg.

Ter hoogte van de Eindenhoutbrug reed tegen een hoge stoeprand aan, raakte vervolgens uit balans en kwamen de twee opzittenden tegen een houten hekwerk terecht. Enkele meters verderop kwam de scooter samen met de twee jongens tot stilstand.

De twee slachtoffers raakte flink gewond en zijn door het ambulancepersoneel behandeld. Het houten hek liep ook de nodige schade op, en is door een politieagent voor tijdelijk weer in elkaar gezet.

Beide slachtoffers zijn later per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waarbij de een met been- en schouderletsel heeft opgelopen, en de ander verschillende beenverwondingen.