Wethouder Maarten Divendal opent fietsend nieuwe Eindenhoutbrug

 

Haarlem – De nieuwe Eindenhoutbrug is vrijdagmiddag feestelijk geopend door leerlingen van het Sancta Maria en wethouder Maarten Divendal. Rond drie uur vertrokken de leerlingen van het Sancta Maria samen met wethouder Maarten Divendal om fietsend de brug over te gaan. Onder het geluid van vele toeters welke de leerlingen bij zich hadden opende de wethouder de brug door door het doek heen te fietsen.

De brug zal voornamelijk gebruikt worden door leerlingen van het Sancta Maria, welke elke ochtend de Leidsevaart moeten oversteken. Nu er de nieuwe fietsbrug is gemaakt hoeven de leerlingen niet meer met hun fiets aan de hand de voetgangersbrug op en af te lopen om aan de overkant te komen.

Het fietsnetwerk wil bijdragen aan directe en veilige fietsroutes die het fietsen in Haarlem aantrekkelijk maakt. Door snellere verbindingen en de mogelijkheid om met zo min mogelijk hinder van ander wegverkeer bestemmingen te bereiken, is de fiets een aantrekkelijk alternatief voor de auto. Het fietsnetwerk past bij de ambitie van de gemeente om Haarlem klimaatneutraal te maken.

In het kader van het fietsnetwerk staan zeven nieuwe bruggen gepland. De Eindenhoutbrug over de Leidsevaart is daar één van.