Vrouw zwaar gewond na aanrijding, dader rijdt door

 

Haarlem – De politie in Haarlem is op zoek naar de bestuurder van een blauwe Volkswagen Passat die woensdagmorgen rond 09.00 uur een ernstige aanrijding heeft veroorzaakt op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Leonard Springerlaan. De man reed volgens getuigen door rood licht de kruising op en schepte een 53-jarige Haarlemse die door groen licht de kruising was opgefietst.

De vrouw raakte hierbij zwaar gewond. Ze liep o.a. een gecompliceerde beenbreuk en hoofdletsel op. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Ze verkeert niet in levensgevaar.

De bestuurder van de Passat reed na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Het gaat volgens getuigen om een man van mediterrane afkomst. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Zijn auto heeft schade aan de voorzijde. Getuigen van de aanrijding die zich nog niet hebben gemeld, of mensen die weten wie de bestuurder is, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.

De politie is ook op zoek naar de bestuurder van een rode Mercedes die op het moment van de aanrijding op of nabij de kruising reed. Deze man wordt ook verzocht contact op te nemen met de politie.