Auto rijdt bijna restaurant binnen na botsing

 

Haarlem – Bij een botsing op de kruising van de Parklaan en de Kruisweg midden in het centrum van Haarlem is een auto in nog geen meter afstand tot stilstand gekomen voor een restaurant. Het ongeval vond rond kwart over vijf plaats, toen een auto vanaf de Parklaan linksaf de Kruisstraat in wilde inrijden. Op dat zelfde moment reed een auto in de andere richting rechtdoor over de Parklaan, en werd gebeukt door de andere auto.

De bestuurder van de Renault verklaarde tegenover de politie dat hij niet verwachtte dat er auto’s zouden rijden omdat het stoplicht voor hem op groen stond, ondanks de haaientanden welke op de weg stonden.

De bijrijdster van de rode Seat is door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Bij het ongeval zijn geen personen gewond geraakt.

Een bergingsauto heeft later de beschadigde auto’s opgehaald, waarna de weg weer kon worden vrijgegeven voor het verkeer. Het verkeer ondervond flinke hinder van de aanrijding, waardoor enkele stadsbussen vertraging opliepen.