Auto vliegt weiland in en gaat volledig in vlammen op

 

Santpoort-Noord – Een bestuurder van een auto is na een rit donderdagavond om even over middernacht in een weiland tot stilstand gekomen. De man reed met hoge snelheid over de Velserenderlaan en zag niet op tijd de T-splitsing aankomen. Ondanks dat de man nog een flinke rempoging deed, waarbij op de weg een remspoor van 22 meter zichtbaar was, vloog de man rechtdoor met zijn auto het weiland in.

De bestuurder kon nog op eigen kracht zijn auto verlaten, maar kreeg daarbij wel enkele schokken door het schrikdraad wat in het weiland stond. De auto stond al snel volledig in de brand, en kon niet meer worden gered.

De brandweer heeft de brandende auto geblust. De politie heeft de man welke verder niet gewond was naar het politiebureau gebracht. Een bergingsauto heeft de auto uit het weiland getrokken en meegenomen nadat de brandweer voor een tweede keer langs moest komen om de auto na te blussen. Volgens de berger was de auto niet volledig geblust, en kon dat gevaarlijke situaties opleveren als de auto weer zou gaan branden onderweg.