Dronken bestuurder rijdt door na botsing met flinke ravage

 

Haarlem – Een dronken bestuurder heeft dinsdag aan het einde van de middag voor een flinke ravage gezorgd op de Van Eedenstraat in Haarlem. De bestuurder reed eerder al met hoge snelheid door Haarlem heen en negeerde verschillende rode stoplichten. Ter hoogte van de Iordenstraat ging het fout. Met hoge snelheid reed de bestuurder door de bocht en raakte daarbij de vluchtheuvel welke tussen de twee rijstroken lag.

De bestuurder raakte hierdoor de macht over het stuur kwijt, probeerde nog terug te sturen maar trok hierbij zo hevig aan het stuur dat hij met zijn auto tegen een geparkeerde auto aanknalde. Beide auto’s raakte door deze botsing zwaar beschadigd.

Toch vond de bestuurder van de auto het niet nodig om te stoppen, en reed met een kapotte auto verder, welke ook nog eens drie lekke banden had. De toegesnelde politie startte in de buurt een zoektocht naar de dader.

Na verloop van tijd kwam de dader zelf naar het ongeval toelopen, en werden politieagenten gewaarschuwd dat de man er aan kwam. De man is vervolgens staande gehouden, en uitgebreid ondervraagd. Hieruit werd duidelijk dat hij zijn auto in de Hazepaterslaan had geparkeerd, en er ook nog een bijrijder in de auto zit.

Na een blaastest bij de bestuurder bleek de man óók nog eens teveel te hebben gedronken, en werd hij net zoals de bijrijder direct aangehouden. De bestuurder is vervolgens van top tot teen gefouilleerd en in de boeien geslagen. Met een politiebus is de dader naar het politiebureau gebracht.

De geparkeerde auto liep net zoals de auto van de dader flinke schade op. Een berger heeft beide auto’s opgehaald en meegenomen.

Het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel hoefde niet in actie te komen, er raakte geen personen gewond.