Frank de Boer neemt cheque in ontvangst tijdens Haarlem Jazzstad

 

Haarlem – Midden in het centrum van Haarlem heeft ook dit jaar weer Haarlem Jazzstad plaats gevonden. Tijdens de voorbereidingen van de 29e editie leek het nog even gevaar te lopen in verband met financiële problemen, maar door een nieuwe hoofdsponsor ging het toch nog door. Zaterdagavond nam voormalig voetbalinternational Frank de Boer uit handen van Haarlem Jazzstad hoofdsponsor wijnimporteur Vinites een cheque van 10.000 euro in handen voor stichting Spieren voor Spieren.

Dit is de opbrengst van de verkoop van speciale Haarlem Jazzstad-wijn tijdens Haarlem Jazzstad 2009. De overhandiging vond plaats op het podium van de grote tent op de Grote Markt, direct na het optreden van Sabrina Starke.

De Haarlemse wijnimporteur Vinites is met ingang van 2009 voor vier jaar hoofdsponsor van Haarlem Jazzstad. Vinites ondersteunt het werk van de stichting Spieren voor Spieren van harte. De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte en richt zich op fondsenwerving. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de netto-opbrengsten snel en effectief in ten behoeve van spierziekte onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject.

Met de verkoop van de speciale Haarlem Jazzstadwijn van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Spier is er 10.000 euro beschikbaar gekomen voor de stichting. Frank de Boer nam als ambassadeur de cheque in ontvangst.

Na de overhandiging van de cheque vonden er nog optredens plaats van Tommy Tornado, Sinas, Bowlegs en Mazàcote & Maria Ochoa Y La Sonora Cubana (Cuba).