Grote reddingsdemonstratie voor Zandvoortse kust

 

Zandvoort – Het zal je maar gebeuren, als rijke diplomaat huur je een dag een partyschip om de verjaardag van je zoon groots te vieren, jet ski’s mee, eten en drinken in overvloed en tot slot een groot feest op het Zandvoortse strand. Halverwege de dag slaat het noodlot toe, peddelende gasten richting het strand raken zoek, een ontploffing aan boord, te dronken gasten die van boord vallen en tot overmaat van ramp loopt het schip ook nog vast.

Een scenario dat hopelijk nooit werkelijkheid wordt, maar wel genoeg aanknopingspunten bood tijdens een grote demonstratie van de diverse werkzaamheden van onder andere de Vrijwillige Bloemendaalse Reddingsbrigade (VRB), Zandvoortse Reddingsbrigade (ZRB), KNRM Zandvoort en Loodswezen.

Aanleiding voor de demonstratie was het donateurs weekend van de Stichting Vrienden van de Naaldwijk die jaarlijks diverse activiteiten organiseren om geld binnen te halen voor het varend houden van de ex-marine mijnenveger thans in gebruik als thuisbasis van de scoutinggroep Prins Willem uit Haarlem. Samen met de hulpdiensten kwamen zij op het idee voor deze demonstratie die voor de gasten aan boord, maar ook voor de geïnteresseerden op het strand goed laat zien hoe de vrijwillige redders te werk gaan.

De demonstratie vond plaats op zondag 23 augustus van 12.00 uur tot 13.30 uur voor het centrum van Zandvoort. Op het badhuisplein was informatie over de hulpdiensten te vinden zijn en een speaker hield de aanwezigen aan de kant op de hoogte van de informatie over de activiteiten op zee.