Jongen valt enkele meters uit boom in Heemstede

 

Heemstede – Een jongen is zondagavond om even over zes uur enkele meters uit een boom gevallen in een parkje aan de Achterweg in Heemstede. De jongen was met een aantal vriendjes in de bomen aan het spelen, en wilde bewijzen dat hij als enigste wel hoger in de boom kon komen dan zijn andere vriendjes. Ondanks dat zijn vrienden hem al voor het gevaar hadden gewaarschuwd, ondernam de jongen toch de poging om hoger in de boom te kunnen komen.

Nadat je jongen enkele meters omhoog de boom in was gegaan, ging het mis. De jongen viel met een harde klap uit de boom uit de boom en raakte flink bezeerd. Omstanders hebben direct de hulpdiensten gewaarschuwd, waarna er door de meldkamer ook een traumahelikopter werd opgeroepen om de jongen hulp te verlenen.

Naast de traumahelikopter spoedde zich ook twee ambulances en politie naar de gewonde jongen toe. Ambulancepersoneel heeft de jongen de eerste hulp verleend, en onder de boom aan zijn verwondingen behandeld. De jongen is een klein half uur later per ambulance met spoed naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere zorg.

De gealarmeerde traumahelikopter is niet meer ter plaatse gekomen. Omstanders bij het incident vertelde dat er dit weekend al meerdere kinderen uit de boom waren gevallen. Zo raakte er dit weekend nog twee jongens gewond, maar hoefde niet met een ambulance mee naar het ziekenhuis.