Klein brandje in serverruimte van verpleegtehuis Zuiderhout

 

Haarlem – Dat de warme zomerdagen niet overal ten goede komen bleek maandagmiddag in de serverruimte van het verpleegtehuis Zuiderhout aan de Beelslaan. In de serverruimte was rook ontstaan nadat een computer overhit raakte. Door de rookontwikkeling sloeg de automatische brandmelder aan en was de brandweer al snel onderweg.

Het brandje in de computer was snel geblust en de bedrijfshulpverleners van het verpleegtehuis stonden ook paraat. Na enkele controles door de brandweer bleek dat de rook niet naar boven was getrokken of verder het gebouw in was ingegaan. Het gebouw hoefde hierdoor niet ontruimd te worden.

Met een overdrukventilator heeft de brandweer de rook uit de serverruimte geblazen.

Het ambulancepersoneel wat standby stond tijdens het incident hoefde niet in actie te komen, er raakte geen personen gewond.