Kleine Houtstraat vol levende standbeelden

 

Haarlem – Afgelopen weekend stonden er in ‘De leukste winkelstraat van Nederland’, de Kleine Houtstraat, verschillende levende standbeelden. Naast Haarlem Jazzstad wat het gehele weekend te bezoeken was, was de Kleine Houtstraat zaterdag het teken van een heuse Living Statue competitie. Tijdens de competitie streden verschillende deelnemers voor het beste levende standbeeld.

In de ochtend stonden kinderen tot een leeftijd van zestien jaar in de straat opgesteld. Later op de dag was het de beurt aan de volwassenen.

De gehele dag waren bijzondere standbeelden te doen, waarvan sommige plots bewogen wat leiden tot enkele schrikreacties van het winkelende publiek. Een stuk verderop in de straat zat een standbeeld heel stilletjes op een stoel verkleed, met een mand voor hem waar een slang in zat. Het bijzondere aan deze slang was dat er een straal water uit kwam op het moment dat er iemand langs liep.

Aan het einde van de middag was de prijsuitreiking waarbij bekend werd gemaakt welk standbeeld er gewonnen had.