Politie stelt uitgebreid onderzoek in na schietincident

 

Haarlem – De politie is zaterdagmiddag enige tijd bezig geweest met het zoeken naar mogelijke sporen van een schietpartij. Een getuige hoorde rond kwart voor drie enkele schoten in de Hannie Schaftstraat in Haarlem en belde direct de politie.

Na aanleiding van het signalement dat de getuige aan de politie doorgaf heeft de politie later een verdachte persoon aangehouden. Het is nog niet duidelijk of deze persoon wat te maken heeft met het schietincident. De verdachte zit momenteel opgesloten.

De forensische opsporing van de politie heeft ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek gehouden in de straat, waarbij met een aantal honden werd gezocht naar voorwerpen. Of er verdachte voorwerpen zijn aangetroffen is nog niet bekend.

Op wie of wat de persoon heeft geschoten is ook nog niet duidelijk. Bij de politie zijn voor zo ver bekend nog geen personen in het ziekenhuis opgenomen met een schotwond of andere verwondingen welke met deze zaak te maken zouden kunnen hebben.

De ruim afgezette straat werd door de politie rond kwart over zes weer vrijgegeven.