Politie zoekt met waterjetski ’s nachts Spaarne af naar sporen in Heemstede

 

Heemstede – De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag druk bezig geweest met het zoeken naar sporen in het Spaarne, ter hoogte van de Tooropkade in Heemstede. Een persoon scheen eerder op de dag in het water te zijn gesprongen, en tijdens het zwemmen te zijn beschoten met een wapen, vermoedelijk met een luchtbuks.

Omdat er mogelijk nog sporen aanwezig waren in het water heeft de politie met een waterjetski een gedeelte van het Spaarne afgezocht.

Tijdens het speurwerk heeft de brandweer vanaf de ladderwagen met grote schijnwerpers het water verlicht. Verschillende buurtbewoners kwamen door het zien en horen van de hulpdiensten geschrokken aangelopen om te kijken wat er aan de hand was.

Na een ruim uur gezocht te hebben zijn er voor zo ver bekend geen sporen aangetroffen en is de zoekactie gestaakt.

De politie zal later op de dag meer bekend maken over het incident.