Woning in Alphen aan den Rijn door brand verwoest

 

Alphen aan de Rijn – In de woning van politicus Gerard Meereboer (fractievoorzitter Leefbaar Alphen) is dinsdagavond brand ontstaan. Vermoedelijk is tijdens het koken de vlam in de pan geslagen en heeft deze brand zich snel uitgebreid. De brandweer heeft met veel materieel de brand bestreden, waarbij onder andere een blusboot werd ingezet.

Het vuur brak rond half negen uit in het pand aan de Prins Hendrikstraat, die parallel loopt aan de Oude Rijn. Ondanks de grote inzet van de brandweer kon men niet voorkomen dat het huis volledig in vlammen opging. De naastgelegen panden konden wel worden gered.

De brandweer had de brand om even over tien uur onder controle. Bij de brand zijn geen personen gewond geraakt, aldus de woordvoerder van de gemeente.