Zeer grote brand verwoest groot pand van Leen Bakker in Hoorn

 

Hoorn – In Hoorn heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed in een pand van Leen Bakker. Om even over middernacht werd de brandweer door het automatische brandalarm in het pand gealarmeerd. Niet veel later werd het al duidelijk dat er daadwerkelijk brand in het pand woede, en werden er meerdere brandweereenheden naar het pand gestuurd.

Binnen een half uur stonden de straten om het brandende pand vol met brandweerwagens. Het pand was één grote vuurzee geworden, en viel weinig meer aan te redden. De brandweer heeft met groot materieel de brand bestreden, en wist te voorkomen dat aanliggende panden ook vlam vatte. Wel hebben de aangrenzende panden water- en rookschade opgelopen.

Tijdens de brand explodeerde verschillende gasflessen in het gebouw, en kwamen met een harde klap op de grond neer. Bij één van de flessen was de explosie zelfs zo hard dat de gehele fles als een platte plaat staal op de grond neer kwam.