Brandstichters slaan wederom toe in Haarlem Schalkwijk

 

Haarlem – Voor de tweede keer, in twee dagen tijd, zijn er weer verschillende auto’s in Haarlem in vlammen op gegaan of zwaar beschadigd geraakt. Afgelopen zondagavond was Haarlem Schalkwijk ook al het doel van een of meerdere (auto)pyromanen, en hebben dinsdagavond weer toegeslagen. Zo werd er op het Tiranaplantsoen een matras op een auto gelegd en in de brand gestoken, en is er in de Bernstraat een invalidenwagentje volledig verwoest door de brand.

De eerste melding kwam om even over tien uur bij de brandweer binnen en betrof de autobrand aan de Bernstraat. Het invalidenwagentje wat hier geparkeerd stond is door de brand volledig verwoest. Het enigste wat er nog over was, was het stalenframe en aan de achterkant zat er nog wat plastic gedeeltelijk op zijn plek.

Tegelijkertijd werd er op nog geen twee honderd meter afstand een matras op een auto gelegd op het Tiranaplantsoen en in de brand gestoken. Ook deze auto is totaal los geraakt door de brand.

De rest van de avond vonden er nog verschillende brandjes plaats, zo zijn onder andere op de hoek van de Bellamystraat en het Van Zeggelenstraat een aantal vuilniszakken in de brand gestoken, werd er zowel in de Geertruida Carelsenstraat als in de Kamperstraat in grote afvalcontainer in de brand gestoken en is een ecotoilet tot de grond aan toe afgebrand.

De politie heeft de gehele avond flink in de buurt lopen surveilleren om te brandstichter(s) te vinden. De brandstichters hebben twee dagen geleden, op zondagavond ook flink toegeslagen. Toen werden er ook verschillende auto’s, waarvan het merendeel bedrijfsauto’s waren, in de brand gestoken en is er aan de Kampen een container tegen een huis aangezet en vervolgens met benzine in de brand gestoken. De schade aan het huis is enorm, het hele huis is door de brand zwart geworden van de roet.

Alle slachtoffers van de brand worden geadviseerd om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie, en getuigen van verdachte situaties worden verzocht zich te melden bij de politie. De Technische Recherche van de politie heeft bij een aantal branden onderzoek verricht om mogelijke sporen te achterhalen.