Brandstichter(s) steekt tafel achter viskraam en bankstel in de brand

 

Haarlem – De eigenaar van een viskraam aan de Zomerkade heeft woensdagavond veel geluk gehad. Om even over acht uur kwam de melding bij de hulpdiensten binnen dat er een brandend voorwerp tegen de viskraam aanstond. De brandweer rukte hiervoor met een tankautospuit en een ladderwagen uit, terwijl de politie ook met meerdere voertuigen ter plaatse kwam.

Bij aankomst van de hulpdiensten was de brand al uit. Aan de achterkant van de viskraam heeft een tafel vlam gevat waarbij volgens de melder de vlammen enkele meters hoog kwamen. Voor de brandweer was er erg weinig te doen, en na een controle met een warmtebeeldcamera zat het werk voor hun erop.

Op dat zelfde moment kwam er uit een andere straat een persoon op zijn fiets aangefietst die melde dat er in een andere straat, op nog geen honderd meter van de eerste locatie af, een bankstel in de brand stond. De fietser begeleide de politie naar de brand, terwijl de brandweer er achteraan kwam.

De brandweer had de brand snel geblust in de Jacob Geelstraat, en kon na enkele minuten weer terugkeren naar de kazerne. De politie is later nog met een aantal voertuigen de buurt doorgereden, opzoek naar de brandstichter(s) van de twee branden.