Flinke ravage na botsing op Zomervaart, veroorzaker gevlucht

 

Haarlem – Op de Zomervaart, ter hoogte van de Gouwweteringkade, is donderdagavond rond half elf een flinke ravage ontstaan nadat een automobilist met hoge snelheid een botsing heeft veroorzaakt. De automobilist raakte vermoedelijk de macht over het stuur kwijt in de bocht, en ramde daardoor een geparkeerde auto. Door de hoge snelheid werden er verschillende auto’s tegen elkaar geduwd en raakten er totaal 6 auto’s beschadigd, waarvan bij sommige de schade erg groot is.

De bestuurder van de auto ging er na het ongeval zonder zich te melden er vandoor. Een buurtbewoner is de man achterna gelopen, maar raakte de man al snel uit het zicht.

De politie is nog enige tijd bezig geweest om het ongeval af te handelen. De beschadigde auto’s zijn met drie grote bergingsvoertuigen afgesleept. De BMW, de auto van de veroorzaker, is door de politie in beslag genomen.

Bij het incident raakte niemand gewond.